Egy új emelettel bővül a Rehabilitációs Központ

2023.07.27. 10:30

A rossz idő ugyan közbeszólt, de az ütemterv szerint haladnak a munkálatok a Rét utcában

A 2015-ben átadott Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának Rét utcai telephelyén található Rehabilitációs Központjára egy emeletet építenek. Információnk szerint a munkálatok megkezdődtek, de közbejött a rossz idő.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

Mint megtudtuk, az épület korábban beázott. Kíváncsiak voltunk rá, hogy ki állja a beázás utáni pluszköltségeket, valamint utánajártunk annak is, hogy a beépített műszerekben, így például a padlófűtésben, vagy a fotocellás ajtókban keletkezett-e kár. 

– Az építkezés (emeletráépítés) az ütemterv szerint, folyamatosan halad. Valóban volt közben rossz idő is, azonban az időjárás a munkálatokat nem állította meg

 – közölte a Pécsi Tudományegyetem sajtóosztálya. Az egyetem a beázással kapcsolatban azt a választ adta lapunknak, hogy az épületben helyenként történtek kisebb beázások, és a helyreállítás természetesen a kivitelező felelőssége és feladata.Kitértek arra is, hogy a csapadék elleni időszakos védelem épségét és javítását a kivitelező folyamatos figyelő- és készenléti szolgálattal biztosítja, műszerkárosodásról nincs tudomásuk. 

Az új épület, a Neurológiai és az Idegsebészeti Klinikához közvetlenül is kapcsolódó, 1600 négyzetméteres épület kettős célt szolgál. Egyrészt otthont ad a balesetek vagy vérzések következtében fellépő idegrendszeri károsodások akut ellátását követő fekvőbeteg-rehabilitációnak, másrészt a szív- és tüdőgyógyászati betegek ambuláns rehabilitációjának is. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában