A biztonság nem évszakfüggő

2023.07.27. 14:53

A nyári időszakban is legyünk körültekintőek a (közösségi) közlekedésben!

Bama.hu

Újra nagyobb gyalogos és járműforgalommal találkozunk a nyári időszakban a városban, így különösen a forgalomkorlátozással érintett városrészekben több türelemre, figyelemre és fokozott óvatosságra van szükség a (közösségi) közlekedésben is. A Tüke Busz Zrt. közleményében arra kéri utasait és minden közlekedőt, hogy legyenek partnerei a közlekedési szabályok betartásával a balesetveszélyes helyzetek megelőzésében!

Bár a nyári időszakban általában kifejezetten jó látási viszonyok a közlekedéshez, évszaktól függetlenül fontos, hogy leszállást követően az autóbusz takarásából se lépjünk ki az úttestre; minden esetben várjuk meg, amíg az autóbusz elhagyja a megállót! Fokozottan figyeljünk arra, hogy amennyiben ez biztosított, a kijelölt gyalogátkelőhelyen menjünk át az úttesten!

A leszállóhelyek előtt, kérjük, időben jelezzék leszállási szándékunkat a leszállásjelző segítségével, és fontos, hogy végig kapaszkodjunk a jármű lassítása, fékezése során! Az autóbusz megállása után leszálláshoz a hátsó ajtókat vegyük igénybe! Ha a jármű ajtaja még nyitva van, de a jelzőcsengő már szól, az figyelmeztetés valamennyi utas számára: ekkor már sem felszállni, sem leszállni nem szabad!

Gyalogosként és az autóbuszon utazva is eltereli figyelmünket a telefon és a fejhallgató is.

A közvetlen környezetünkben keletkező zajok közlekedésünk során sok lényeges információt adhatnak számunkra, ezért érdemes figyelnünk ezekre! - áll a cég közleményében.

Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk, és minden esetben használjuk a kapaszkodókat! A gyermekkocsiban szállított gyermek esetén ügyeljünk a babakocsi biztonságos rögzítésére!

Utazásunk során segítsük a kismamákat, a mozgásukban korlátozott, akadályoztatott utastársainkat! Kiemelten figyeljünk a kisgyermekkel utazókra, az idősebb utasokra, igyekezzünk segíteni őket fel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!