Elvetemült lehet az elkövető

2023.03.03. 07:00

Szöges kolbászokat talált egy gazda a pécsi kutyafuttatón

Bóka Máté

Az egyik legnagyobb pécsi témákat taglaló csoportban néhány napja jelent meg arról egy bejegyzés, hogy a Nevelési Központnál lévő kutyafuttatónál szöges kolbászokat és szalonnát találtak. A riasztó hír kapcsán kérdéseket tettünk fel a városháza illetékeseinek is.

Egy hölgy elmondása szerint néhány napja, az egyik éjszaka hajnali három órakor lelte fel a veszélyes darabokat a szóban forgó helyszínen. Mint részletezte, a kolbászok úgy voltak teletűzdelve szögekkel, hogy azok biztosan akadjanak. Volt olyan szelet, amelyben kettő-három szög is volt. Mivel a kutyák sokszor habzsolnak, rágás nélkül nyelnek le nagyobb darabokat, ezért egy-egy darab súlyos károkat tud számukra okozni. A kutyások természetesen felháborítónak tartották az esetet, sőt többen is meglehetősen súlyos ítéletet mondtak ki az állítólagos elkövetőkre, többen is nekiestek a támadóknak.

Lapunknak a szögeket megtaláló hölgy azt mondta, hogy szerencsére azóta nem bukkantak hasonló veszélyes csaliétkekre.

A két eset között ugyan nincs összefüggés, de a Dunántúli Naplót amiatt is megkeresték, hogy olvasónk kifogásolta: Kertvárosban bizonyos helyeken a gyerekek szinte már nem is mehetnek rá a fűre a kutyapiszok miatt. Ezért csak a járdán játszhatnak. Ezzel kapcsolatban pedig kíváncsi lett volna arra, hogy a közterület-felügyelet hányszor és milyen módon bírságolta meg a gazdákat azért, mert nem szedték fel a kedvencük után az ürüléket.

A közterület-felügyeletnél rákérdeztünk arra is, hogy a felügyelet munkatársai találkoztak-e már olyan jelenséggel, hogy szöges kolbászokat tegyenek ki valakik az ebeknek. S ha igen, akkor mit tudtak tenni. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a Nevkó környékén lévő futtató körül vannak-e kamerák, amelyekkel az ilyen bűncselekményeket le lehet leplezni, s hogy egyáltalán eljutott-e már a felügyelőkhöz az ügy. Nem válaszoltak.

Tapasztalataink szerint a városháza a pécsiek panaszaira sokszor nem konkrét válaszokkal, hanem lekezelő, sértődötten személyeskedő közleményekkel igyekszik reagálni, vagy pedig elhallgatással akarja a szőnyeg alá söpörni a problémákat. Korábban a közterület-felügyelet e városházi kommunikáció alól üdítő kivételt képezett, és érdemi válaszokat adott a sajtónak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában