környezetvédelem

2021.10.29. 19:09

Sikeres volt megyénkben a TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtő akció

Idén is megrendezésre került hazánk legnagyobb hulladékszedési programja, amely október 18 és 24 között zajlott.

TL

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A mozgalom minden évben nagyszerű lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy az illegális hulladékkal szennyezett környezetüket megtisztítsák, ugyanis az összegyűjtött hulladékok szállítási költségeit, valamint a szemét összegyűjtéséhez szükséges eszközök (kesztyű, zsák, kötöző) biztosítását is az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vállalja.

Megyénkben 45 kiindulási, találkozási pontot hoztak létre az önkéntesek, ahova mindenki csatlakozhatott, aki ki akarta venni a részét lakóhelyének megszépítésében. A szervezők tájékoztatása szerint csak Baranyában idén körülbelül 2700-an regisztráltak az oldalon, hogy részt vehessenek a programban.

A TeSzedd! keretén belül az önkéntesek az előre megbeszélt területekről összeszedhettek bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető. A szelektív gyűjtés azonban nem valósulhatott meg, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem újrahasznosíthatóak. Az összegyűjtött hulladék mennyisége a hét végére elérte a 831 zsákot, így idén is eredményes akciót zártak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában