karantén fesztivál

2021.06.08. 12:39

A sok érdeklődőt vonzó Kakasfesztivál idén is elmarad

Tavaly a járvány miatt elmaradt Mozsgón a Kakasfesztivál, ami évek alatt fokozatosan kinőtte magát. A kétnapos fesztiválra 2019-ben húszezren látogattak el.

Zs. J.

20200904 Söpte Nyugdíjas főzőverseny, nyugdíjasklubok versenye Március óta először tartott közös rendezvényt a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség. A megye egyesületeiből és klubjaiból kilenc csapat mérte össze tudását a kondérok mellett. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

– Tavaly online módra kapcsoltunk, Karantén kakasfesztivált rendeztünk. A kakaspörköltet otthon készítették el a helyiek, amit aztán lezsűriztünk Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselővel, aki a rendezvény fővédnöke is volt – mondta a polgármester, Kovács Zsolt Vilmos.

A járvány miatti korlátozásokat feloldották már, ám a fesztivál idén is elmarad. Mint a polgármester közölte, már túl rövid volt az idő a nagyszabású rendezvény megszervezésére. Bízik benne, hogy jövőre semmi nem állja útját, hogy megrendezzék a 10 + 2 Kakasfesztivált. Azért a mozsgóiak sem maradnak nagyobb rendezvény nélkül. A Biedermann-kastély parkjában található kápolnát kívül-belül felújították, ami kamarai koncertek, kiállítások és más kulturális rendezvények színtere lehet. Augusztus 28–29-én nagyszabású átadóünnepséget tartanak koncerttel, színes programokkal, tűzijátékkal egybekötve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában