2020.10.13. 09:45
Baranyai csapatok is főztek a döntőben
Két baranyai csapat is részt vett az immár harmadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny döntőjében, melynek témája idén a nemzeti összetartozás volt.
Forrás: Shutterstock
Fotó: RazoomGame
A versenyen részt vevőknek maximum öt elemből álló innovatív, de populáris ételt kellett elkészíteniük, ahol elvárás volt, hogy az étel a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek.
A verseny során kötelező volt használni piros, fehér és zöld színű alapanyagot: a piros színt a piros paprika (friss vagy fűszerpaprika), a fehér színt a túró, a zöld színt pedig bármilyen zöld színű zöldség vagy fűszernövény jelképezhette.
A Blöff Bistro Étterem csapata (Bencs Dávid, Kosztolányi Zoltán, Miseta Zoltán) egy különleges vadast készített Baranya aranya fantázianévvel, a KTCHN Gasztrostúdió csapata (Lánczos Sándor, Sarus Zoltán) pedig szarvasgombás harcsafilével igyekezett kitűnni a többi halas fogás közül. Az ő ételük a Farkasok kedvence nevet kapta.
– Azt gondolom, a győztes csapat mellett mi is nyertünk. Hogy nem a dobogó legfelső fokán álltunk, az most már mellékes is, hiszen nyertünk sok tapasztalatot, élményt, és a legfontosabbat, megelégedettséget, mert a maximumot nyújtottuk. Harcoltunk az elemekkel, az idővel, az alapanyagokkal, a technika ördögével – mondta Miseta Zoltán, a Blöff Bisztró vezetője. A versenyre két hét felkészülési időt kaptak, ez idő alatt sokat dolgoztak azon, hogy tökéletesítsék az ételüket.
A Felcsúton megrendezett döntőt a csákberényi Kilroy Team nyerte.
A versenyen piros, fehér és zöld színű alapanyagot használtak.
Képünk illusztráció.