aljas szándék

2020.01.28. 17:30

Patkányméregtől pusztulhatott el egy vizsla Kozármislenyben

Egy szomorú esetet közöltek a Baranyai Állatvédők a közösségi oldalukon. Mint írták, valakik patkányméreggel etettek meg egy vizslát Kozármislenyben, a Szőlő utcában a napokban. A méreg miatt a kutya sajnos elpusztult.

Zs. J.

– Hálás kis teremtés volt Dorka, egy hatalmas szeretetbomba. Mamám társa és kislányom barátja – számolt be lapunk megkeresésére a szomorú történtekről egy kozármislenyi anyuka, aki a neve elhallgatását kérte lapunktól.

Mint elmondta, múlt hét péntek reggelre náthásnak tűnt a vizslájuk. Folyt az orra és tüsszögött. Szombaton már alig evett és ivott, este már a vacsoráját sem tudta megenni. Másnap rosszabbodott az állapota, már fel se tudott kelni, úgy itatták meg. Délután elvitték állatorvoshoz és ő állapította meg, hogy valószínűleg mérgezés történhetett. Feltételezhető, hogy valaki(k) patkánymérget kevert az ételbe, amit átdobott a ház kerítésén, ezt pedig a kutya elfogyasztotta.

Feljelentést nem tettek az ügy kapcsán, mert mint az anyuka közölte, sajnos az ilyen ügyekben felesleges a rendőrséghez fordulni, mert úgy se lesz meg a tettes. Mint hozzátette, a családjukban és az ismerőseik körében sem ez az első eset itt Kozármislenyben, hogy méreg által halt meg valakinek a kutyája. Megemlítette, hogy aki korábban tett feljelentést, és bejárt minden utat ez ügyben, nem jutott semmire. Úgy látja, a legjobb lenne, ha a városban több kamerát szerelnének fel az utcákon, így könnyebben beazonosítható lenne az elkövető, és akkor a rendőrség is hatásosabban járhatna el az ilyen vagy más bűncselekmények kapcsán.

Egyre gyakoribbak

Az elmúlt időszakban több hasonló kutyamérgezés történt a megyében. Pár héttel ezelőtt Komlón szögekkel teletűzdelt kolbászkarikákat szórt szét ismeretlen tettes a város egyik kutyasétáltatók által kedvelt füves területén. Mint akkor írtuk, nem ez az első ilyen eset Komlón. Évek óta időről időre felbukkannak kampókkal, gombostűkkel teleszurkált csalik a város különböző pontjain. Tavaly valaki fagyállóba áztatott csal­étket helyezett ki az egyik kutyafuttatóba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!