beruházás

2019.11.03. 18:11

Görpark építésére nyertek támogatást Komlón

Címkék#görpark

Tovább bővülnek a szabadtéri sportolási lehetőségek a városban, egy friss kormánydöntésnek köszönhetően ugyanis görkorcsolya- és gördeszkapark épül jövőre Komlón.

W. K.

Mint ismeretes, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a sportági szakszövetség tavasszal hirdette meg az Országos Görpark Programot, amelynek elsődleges célja az volt, hogy minél több városban épüljön a gördeszkások és a görkorcsolyázók részére olyan biztonságos pálya, amelyen az amatőr sportolók mellett a versenyzők is tudnak gyakorolni. Mint arról korábban beszámoltunk, Komló önkormányzata már az első ütemre benyújtotta a pályázatát – mint a napokban kiderült, eredményesen.

– Országosan összesen tíz görpark építését támogatja most a kormány, Baranyában egyedül Komlón épül ilyen létesítmény – hangsúlyozta Polics József, a város polgármestere. – A beruházási összeg felét, de legfeljebb 30 millió forintot kaphatunk, vissza nem térítendő támogatásként. Cserébe öt éven keresztül vállalnunk kell a park fenntartását, illetve annak használatát ingyenessé kell tenni mindenki számára. Mindez persze Komlón alapvető elvárás, hiszen eleve hosszú távon tervezünk a szabadtéri sportlétesítményeink építésekor és belépőt sem szedünk ezekért – foglalta össze a részleteket Polics József.

A város egyébként évek óta folyamatosan arra törekszik, hogy szélesítse a szabadtéri sportolás lehetőségeit. Mint ismeretes, az utóbbi időszakban elkészült több kültéri edzőpark is, úgynevezett felnőtt játszótér; futópálya és egy rekortánborítású sportpálya, a második építése pedig jövőre várható. A görparkot a tervek szerint Körtvélyesben alakítják majd ki, a létesítményt jövő júniusig kell átadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában