Kozármisleny

2019.08.17. 11:46

Saját kis fájuk lesz az idei év szülötteinek

Minden születendő gyermek után egy fát ültetnének Kozármislenyben.

Zs. J.

Civilek kezdeményezésére ötletbörzét tartottak a napokban a városban, hogy mit tartanak a városlakók a legfontosabbnak, amit az önkormányzat gyorsan megtudna valósítani. A többség a fásítás mellett döntött. Mint Tarcsay Gyöngyvér önkormányzati képviselőtől megtudtuk, ő korábban már felvette a kapcsolatot a Kozármislenyi családok Facebook-csoporttal, ahol a fiatalokkal szintén a faültetést említették első helyen. Így a két civil kezdeményezés összeért, és kiderült a kozármislenyi családok a faültetést tartják az egyik legfontosabb feladatnak a város életében.

A képviselő megkereste a vezető védőnőt, hogy mennyi kisbaba született idén Kozármislenyben. Kiderült, hogy 47, és további 7–8 anyuka várandós szeptember végéig. Pár nappal ezelőtt Biró Károly polgármester, Szabó Miklós nyugdíjas főépítész, Barics Arnold a Városgazdálkodási Kht. igazgatója és Tarcsay Gyöngyvér leültek megbeszélni, hogy hol lehetne ezeket a fákat elültetni.

Az elképzelés szerint a gyerekek parkját két helyszínen lehetne kialakítani: az Öregfaluban és a Fészek lakóparkban, a leendő bölcsőde mellett. Az elgondolás az, hogy minden év szeptemberében a megszületett gyerekek családjai egy-egy fát ültetnének, melyre az Élet-Esély Egyesület fiataljai agyagtáblát készítenének a kisbaba nevével. A kialakítandó parknak az elnevezésén még gondolkodnak, de a lakosok ötleteire is számítanak.

A tervezetről a helyi képviselők döntenek majd a következő testületi ülésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában