Postabontás

2019.05.13. 16:37

Valójában nincs is szükség mezőőri szolgálatra?

Nem gondolom, hogy bizonyos tulajdonosok részérdekeinek védelmét kiépített állami mezőőri szolgálattal kellene megoldani, írta olvasónk.

bama.hu

Ófehértó, 2015. október 7. Romániából érkezett mezõgazdasági idénymunkások törik a dohányt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó határában 2015. október 6-án. A befejezéséhez közeledõ dohányszezonban Európa egyik legnagyobb dohánytermesztõ településén húsz-huszonöt romániai vendégmunkás dolgozott folyamatosan a Fejértó Szövetkezetnél, mert a hazai munkaerõpiacról nem sikerült a napi öt-kilencezer forintos munkabérért idénymunkást találniuk. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balázs Attila

A DN sms rovatában megjelent „mezőőr” jeligéjű sms írója szerint a rendszerváltás után a mezőőri szolgálat felszámolása miatt a kiskert- és szőlőtulajdonosok kiszolgáltatottá váltak.

Értem a gondját. Ha manapság valakinek a termését ellopják, vagy a szőlőjében meg a kertjében lévő vagyontárgyát megrongálják, annak feljelentést kell tennie, aminek kimenetele esetenként kétséges.

Akik ennél erősebb védelmet akarnak, azoknak külső állami beavatkozás nélkül saját maguknak kell cselekedniük, például „privát” közös mezőőrt kell foglalkoztatniuk, ami persze nem kis pénzbe kerül.

Nem gondolom, hogy bizonyos tulajdonosok részérdekeinek védelmét kiépített állami mezőőri szolgálattal kéne megoldani, mert ez esetben olyan állampolgárok is viselnék ennek a külön védelemnek az anyagi terhét, akik a védelem megszervezésében nem is érintettek, amennyiben nincsen se kertjük se szőlőjük. Sajnos igaz az ismert mondás: a tulajdon csak nyűg.

Pierre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában