Bóly

2018.12.09. 13:15

Idén már hat különböző szervezet kapott lisztet

A tavalyi év után idén ismét temérdek mennyiségű búzát ajánlottak fel a baranyai gazdák a Magyarok Kenyere Program keretében. A jótékonysági program kapcsán magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, határokon innen és túl is.

T. V.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országosan 560 tonna búzát gyűjtött idén, ebből Baranyában közel 33 tonna búza gyűlt össze, így a megyék között a harmadik helyen végzett Baranya. Megyei szinten több mint 12 tonna liszt állt a kamara rendelkezésére, amit hat szervezet között osztottak el.

Rittlinger Józseftől, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökétől megtudtuk, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ, a Máltai Szeretetszolgálat, a Dél-Baranyáért Alapítvány, a Szent Márton Caritas Alapítvány és a Szemem Fénye Alapítvány mellett idén először a Bólyi Gyermekotthon is részesült a lisztből. A Bólyban tartott évzáró rendezvényen hat gazda személyesen adta át ajánlólevelét a rászoruló szervezetek képviselőinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában