piaci körkép

2018.08.24. 20:00

Minden zöldség kapható már a savanyításhoz

Az iskolakezdés a legtöbb családban a savanyítás kezdetével párosul.

H. Zs.

Fotó: Laufer László

Nem véletlenül, hiszen általában augusztus végén, szeptember elején van a legnagyobb kínálat a sokak által kedvelt almapaprikából, cseresznyepaprikából, illetve a savanyítani való gyöngyhagymából, zöld paradicsomból és a nálunk is egyre népszerűbb zöld kisdinnyéből.

Az almapaprika ára egyelőre széles skálán mozog, a legtöbb helyen 350 forint környékén, azonban néhány helyen kínálták 260-ért is. Igaz, az ártáblán azt is feltüntették, csak minimum 5 kiló – egy zsák – vásárlása esetén számolják ennyiért. A gyöngyhagyma és az apróhagyma is 350–450 forint között kapható, természetesen az előbbiért kérik el a magasabb árat, de szebben is mutat a szép, szabályos, majdnem gömb alakú, fehér hagyma az üvegekben, és az állaga is kicsit más, mint az apró hagymáé.

Feltűnő a sárgarépa és a fehérrépa ára, mert amíg néhány héttel ezelőtt 200 forint körül számolták, addig most jellemzően 300–400 forint között van. Hasonló a helyzet a fehérrépával is, ennek is csaknem duplájára nőtt az ára a korábbihoz képest. A kereskedők szerint az elmúlt másfél hónap meleg és száraz időjárásával magyarázható elsősorban az áremelkedés, mert a folyamatos öntözés megemelte az előállítási költségeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában