Aggasztó hírek

2 órája

Félelmetesen sok eltűnt kamaszt keres a baranyai rendőrség – Mi állhat a háttérben?

Az elmúlt hetekben riasztóan sok fiatalkorú tűnt el Baranyából. Számos eltűnt kamaszt a komlói és a szigetvári rendőrkapitányság keres, de a pécsi és mohácsi hatóságokhoz is érkeztek bejelentések. Az érintettek többsége 16-18 éves, de akad olyan is, aki mindössze 13 esztendős.

Mohay Réka

Cikkünk leadásáig a legfrissebb esetek között találkozhattunk Nagy Anna Mónika (16) nevével. Az eltűnt kamasz október 4-e óta áll a Pécsi Rendőrkapitányság körözése alatt. Ugyanezen a napon a Komlói Rendőrkapitányság további három fiatal, Horváth Dorottya (16), Vigh Réka Boglárka (17) és Ónodi Angelina Mirella (16) eltűnését is rögzítette.

Eltűnt kamasz, eltűnt fiatalok
Sajnos sok az eltűnt kamasz Baranyában, aggasztó, hogy egyeseket hónapok óta nem találnak a hatóságok
Forrás:  police.hu
  • A mindössze 13 esztendős, mohácsi születésű Kőhalmi Botondot a mohácsi hatóság október 3-a óta keresi. 
  • Szintén a Komlói Rendőrkapitányság körözi a mohácsi születésű Rózsavölgyi Imrét, aki 17 éves, őt szeptember 30-a óta nem találják. 
  • A 15 éves, pécsi születésű Mihály Rikárdó szeptember 29-én tűnt el nyomtalanul.
  • Kiss Krisztián Pécsen született 2010 októberében, őt szeptember 28-a óta szintén a komlóiak keresik, csakúgy mint a 17 éves Csonka Tamara Amáliát
  • A mohácsi származású Hári Kevin Leó 16 éves, szeptember 27-e óta a komlói rendőrség körözi. 
  • Október 1-jén tűnt el, s a szigetvári rendőrség keresteti a 16 esztendős Dömötör Valentinát, de a hatósági körözések között sajnos még számos  kamasz neve és arcképe fogadja a weboldal látogatóit. 

Miért ilyen sok az eltűnt kamasz Baranyában?

Az rendőrségi híreket figyelve felmerül a kérdés: vajon mi állhat az esetek mögött? 

Mint azt korábban megírtuk, a rendőrség tájékoztatása szerint az eltűnt személyek jelentős része 18 év alatti, akik közül sokan szerencsére néhány nap elteltével előkerülnek. Ekkor az is szóba került, a kiskorúaknak gyakran többször is nyoma veszik egy éven belül, mert engedély nélkül távoznak otthonról vagy a kijelölt gondozási helyükről.

Sajnos az is tény, hogy a gyermekotthonokból is gyakran tűnnek el tinédzserek, mind országosan, mind vármegyei szinten. A Bama.hu felületén csak 2024 januárja óta legalább húsz alkalommal jelent meg rendőrségi hír arról, hogy gyermekotthonból veszett nyoma egyeseknek, szerencsére általában csak ideiglenesen. 

Az azonban riasztó, hogy többeket már hetek, hónapok óta keresnek: a 16 éves, pécsi születésű Seres Boglárka Viviennek például májusban veszett nyoma, s azóta sem került elő. A 13 éves szigetvári kislányt, Végh Adriennt már szeptember 7-e óta keres a rendőrség, a siófoki születésű Kamarás Jázmint pedig augusztus óta.

A rendőrség is reagált az eltűnt kamaszok ügyében

A Baranya vármegyei rendőrség telefonos megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy ilyen rövid időintervallumban még nem lehet különösebb trendet megállapítani, sem következtetést levonni. Ismét hangsúlyozták, az eltűnések többsége általában véve is a kiskorúakat érinti, akik jellemzően 2-3 napon belül előkerülnek, legyen szó Pécsről, Mohácsról, Komlóról vagy Szigetvárról.

Kiugró eltérésről egyelőre nem tudnak beszámolni, és mint megerősítették, az éves trendek alapján sincs arra utaló jel, hogy mostanában ugrásszerűen tűnnének el fiatalok Baranyából. 

Ugyanakkor a fiatalok ügye mindenképp odafigyelést igényel, s mindannyiunk felelőssége, hogy figyeljünk egymásra, és segítsünk abban, hogy az eltűnt kamaszok mielőbb épségben hazatérhessenek. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a keresett személyeket illetően, jelezze azt a hatóságnak. 

A központi telefonszámokon túl a Komlói Rendőrkapitányságot a 72/582-446-os számon, a szigetvárit a 72/504-400, a pécsit a 72/504-450, a mohácsit szintén a 72/504-400-as számon lehet felkeresni. A keresett fiatalok fényképei és személyleírásai elérhetők a rendőrség honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában