Hétvégi káreseti összefoglaló

2024.09.16. 15:40

Fának hajtott, megcsúszott, felborult - rengeteg esethez vonultak a katasztrófavédők a hétvégén

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Tóth Imre

Fának hajtott egy személyautó Pécsett

Fának csapódott egy autó péntek délelőtt Pécsett, a Hársfa úton. A jármű sofőrjét a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói segítették ki a kocsiból, emellett átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A könnyű sérüléseket szenvedett sofőrt kórházba szállították. A helyszínen félpályás útlezárás volt érvényben.

Sokan nem vigyáztak eléggé a vizes utakon, sok baleset történt szombaton

Megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi a 66-os főúton, Mánfa térségében szombat délelőtt. A komlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek két utasa saját erejéből ki tudott szállni, nem sérültek meg. A kocsi egy sávon okozott akadályt, ezért a forgalom irányítás mellett haladt az érintett útszakaszon.

Lesodródott az útról, majd a tetejére borulva, az árokban állt meg egy autó szombat délután Vajszló külterületén. A balesethez a sellyei hivatásos tűzoltókat riasztották, a műszaki mentés félpályás útlezárás mellett zajlott. Az autóban utazó két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Letért az útról, majd egy hirdetőtáblának ütközve az út melletti szántóföldön állt meg egy személyautó szombat délután Szalánta közelében. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a veszélyesen megdőlt táblát eltávolították. Az autóban egyedül utazó sofőr nem sérült meg.

Megcsúszott az úttesten, majd a szántóföldre borult egy gépkocsi Gerde és Szabadszentkirály között szombat kora este. A járműben ketten utaztak, egyikük ki tudott szállni, másikuk a jármű sérülése miatt beszorult, őt a pécsi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben.

Szombat késő este egy gépkocsi ütközött fának Villány külterületén. A járműben hárman utaztak, egyiküket a villányi és siklósi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A sérülteket kórházba szállították.

A vasárnap sem telt el baleset nélkül

Lecsúszott az útról, fejtetőre borult és félpályás útzárat okozott egy személyautó vasárnap délelőtt Mozsgó külterületén. Az autóban egyedül utazó sofőr még a tűzoltók kiérkezése előtt, önerejéből elhagyta a járművét, könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A szigetvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit. 

Szinte ugyanott borultak fel

Két autó is felborult vasárnap Pécsett, a Kanizsai Dorottya úton. Mindkét jármű megcsúszott az úton, majd fejtetőre borulva az árokban állt meg. Az első eset délután három órakor történt, a gépjárműben egyedül utazó sofőr nem sérült meg a balesetben. Az este háromnegyed tíz környékén bekövetkezett balesetben az autójában egyedül utazó sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították. A pécsi hivatásos tűzoltók mindkét balesetnél biztosították a helyszínt, az esti káresetnél pedig áramtalanították a járművet.

Baranyát is megtépázta a vihar

Tizenegy alkalommal riasztották vasárnap a Baranya vármegyei tűzoltókat a viharos időjárás következtében kidőlt fák és lehasadt faágak miatt. A pécsi, komlói, sásdi, siklósi és sellyei hivatásos tűzoltók magasban lógó és vezetékeken fennakadt faágakat, valamint útzárat okozó kidőlt fákat távolítottak el kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével. Károk nem keletkeztek és személyi sérülés sem történt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában