Veszélyes

2024.08.04. 11:00

Tüzeltek, pedig tilos tüzet rakni, még kijelölt helyen is!

Péntek este riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat, mert egy társaság tüzet rakott a népszerű pécsi tettyei kilátónál.

Bóka Máté Ciprián

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: GELEFIN

A kijelölt tűzrakóhelyen szalonnát sütögettek, holott a tűzgyújtási tilalom értelmében ezt nem tehették volna meg. A tűzoltók felszólították a társaságot, hogy oltsák el a tüzet, ennek eleget is tettek – közölte a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A hatóság közölte azt is, hogy a tüzet rakó társaság tagjai szerint ők nem tudtak a tiltásról, tűzoltói beavatkozásra nem került sor. 

Már másfél hónapja tilos

Baranyában már június 22 óta, július 11-től pedig az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez alapján tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken található tűzrakóhelyekre, valamint vonatkozik a parlag- és gazégetésre is. Ebben az időszakban ugyanakkor sehol nem javasolt az égetés, tűzgyújtás.

Több százmilliós volt a kár

Csaknem százhúsz tűzoltó oltotta a lángokat Pécs külterületén 2022 augusztusában, amikor a gyanú szerint egy férfi a hatalmas szárazságban tüzelni kezdett. Ennek következtében több hektárra terjedt ki a tűz, több hétvégi és lakóház leégett, három gázpalack is felrobbant. A kárt több százmillió forintra becsülik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában