Csapat csatakiáltás

2024.08.27. 16:31

A pécsi egyetemet is elérte a gólyatábori botrányhullám

Nagyon sok cikk szólt arról az elmúlt napokban, hetekben, hogy milyen körülmények között, milyen megaláztatásokat elviselve táboroztak a leendő elsősök a BME VIK bodajki gólyatáborában. A sajtó felkapta az esetet, és nem meglepő, hogy ebbe a botrány cunamiba belekeveredtek más egyetemek is, mint például a Pécsi Tudományegyetem.

Bama.hu

Fotó: Maurizio Fabbroni

Erről az esetről elsőként az Eduline adott tájékoztatást, amelyben leírják, hogy egy olyan olvasói levél érkezett be hozzájuk, amelyhez csatolták a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának idei gólyatábori tájékoztatóját, amelyben állítólag egy sokak jóérzését sértő, nyomdafestéket nem tűrő csatakiáltás is szerepelt:  

(Fontos itt megemlíteni, hogy a csapat csatakiáltását általában maguknak a gólyáknak kell kitalálniuk, azonban ezzel kapcsolatban nincsenek pontos információink.) 

Az Eduline-nak nyilatkozott az egyik elsős is, aki elmondta, hogy ezt a csapat csatakiáltást egy pécsi nyilvános strandon is el kellett kiabálniuk kisgyerekes családok előtt, amit többen szóvá is tettek. A beszámolójában az is szerepelt, hogy az egyik este a szervezők bementek a lányok szobájába, ahol az erre felébredő vagy éppen lefekvéshez készülődő lányoknak cumisüvegből kellett alkoholt inniuk, amit videóra is vettek és ki is tettek a csoportba.  

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Pécsi Tudományegyetemet, akik az alábbi választ küldték megkeresésünkre: 

Az Ön által hivatkozott gólyatábor kapcsán sem az egyetemhez, sem a szervező Hallgatói Önkormányzathoz nem érkezett hivatalos panasz vagy bejelentés. Ettől függetlenül az egyetem vezetése elhatárolódik az Ön által idézett csapatkiáltástól, és minden olyan mondattól, amely bárkit megsért az emberi méltóságában, és méltatlan egy felsőoktatási intézményhez.  

Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a szervezőktől kapott információk szerint a Hallgatói Önkormányzat a gólyatábor idejére kibérelte a strandot, és zártkörű rendezvényként nem engedtek be külsőst a helyszínre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában