Hétvégi káreseti összefoglaló

2024.07.29. 13:53

Rengeteg dolguk volt, össze-vissza cikáztak a katasztrófavédők

Július utolsó hétvégéjén nyolc műszaki mentésnél és hét tűzesetnél kellett beavatkozniuk a Baranya vármegyei tűzoltóknak.

Bama.hu

 

Szabadtéri tűzhöz riasztották a sellyei tűzoltókat

Fél hektáron égett száraz fű egy családi ház hátsó udvarában Vajszlón, a Kossuth Lajos utcában péntek délelőtt. A sellyei hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, amely másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Sellye KVŐ

Teljesen leégett egy épület Ibafán

Egy több mint kétszáz négyzetméteres gazdasági épületben keletkezett tűz péntek délután Ibafán, az Arany János közben. Az esethez Szigetvárról és Kaposvárról riasztottak hivatásos tűzoltókat, akik több irányból előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűz vélhetően hegesztési munkálatok miatt keletkezett. Személyi sérülés nem történt. 

 

Nem adta meg az elsőbbséget, karambolozott

Két személyautó ütközött össze péntek délután Oroszlón, a Petőfi Sándor utcában. A baleset miatt teljes útlezárás volt érvényben, a sásdi hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását követően letolták azokat az útról, majd az aszfaltot megtisztítva szabaddá tették az utat. A balesetben senki sem sérült meg.

Fotó: Sásd KVŐ

Pálinkafőzés okozta a tüzet

Huszonöt négyzetméteren égett a tűz szombat délután egy kisdobszai családi ház melletti tárolóban, ahol pálinkafőzést végeztek. A lángok vélhetően technikai meghibásodás következtében csaptak fel, a tűzben két gázpalack is megsemmisült. Az esethez a szigetvári, sellyei és barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Szigetvár HTP

 

Feszítővágóval szabadították ki a sofőrt

Lesodródott az útról egy személyautó szombat késő este a 67-es úton, Mozsgó külterületén. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a szigetvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították és átadták a mentősöknek. A sérültet kórházba szállították.

Fotó: Szigetvár HTP

Lakókocsi semmisült meg a tűzben

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi vasárnap este Romonyán, a Béke utcában. A pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig egy gázpalack is felrobbant, a lángok pedig átterjedtek a lakókocsi közvetlen környezetére. Az egység három vízsugárral eloltotta a tüzet, a lakókocsi teljesen megsemmisült. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Pécs HTP

Égetés miatt gyulladt meg a bozótos

Növényi hulladék égetése miatt gyulladt meg a gazos, bozótos terület vasárnap este Vásárosdombón, a Telek utcában. Közel ötszáz négyzetméteren égett a tűz, a lángokat a sásdi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével eloltották. Kár nem keletkezett, sérülés nem történt.

Fotó: Sásd KVŐ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában