Figyelem!

2024.07.01. 09:00

A vakáció alatt sem szabad elfeledkezni saját és mások biztonságáról sem

Czeczon Enikő

A nyári szünetre a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság néhány hasznos tanácsot közölt közösségi oldalán a közlekedők és a fürdőzők számára.

Fontos, hogy a kerékpárral közlekedők legyenek tisztában a rájuk vonatkozó szabályokkal, és tanulják meg a bicikliket biztonsággal kezelni. A kötelező tartozékok mindenképpen legyenek felszerelve a kerékpárokra, mindemellett ezen eszközzel közlekedők legyenek jól láthatók, a bicikli legyen ellátva csengővel, és fékkel. Továbbá ha korlátozottak a látási viszonyok, akkor a fényvisszaverő mellény életet menthet. 

A rendőrség a gyermeket autóval szállító szülőket is ellátta azzal a fontos tanáccsal, hogy a kisgyermekek mindig rögzítve legyenek a gyerekülésben. 

De nagy odafigyelés szükséges akkor is, ha strandon vagy szabad vizekben való fürdőzésről van szó, ahol nem szabad figyelmen kívül hagyni a szabályokat, és felnőttként jó példát kell mutatni a fiataloknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!