Időjárás

2024.07.03. 07:36

Szerdán már újra a napsütésé lesz a főszerep

Átkerültünk a hullámzó frontrendszer hátoldalára, ami miatt már hűvösebb és szárazabb légtömeg érkezik fölénk. Szerdán már kevesebb helyen fog esni, utána a hét második felén melegedés veszi kezdetét – olvasható a met.hu-n.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rohappy

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szerda

Északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor inkább csak elszórtan fordul elő. Egyébként többórás napsütés lesz. Élénk marad az ÉNy-i szél. Reggel 15, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Délelőtt gomolyfelhős, délután napos időre van kilátás. Elszórtan előfordul zápor a nap első felében. 27 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Ragyogó napsütés valószínű, csapadék nélkül. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 29-30 fok lehet.

Orvosmeteorológia 

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!