Segítenek, védenek

2022.10.17. 14:41

Büszkék lehetünk a baranyai polgárőrökre

Zs. J.

Fotó: Adam Beres

 Elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, a 66 évvel ezelőtti népfelkelés kitörésére, az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve.
 


A Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban több baranyai polgárőr egyesület vehetett át elismerést a napokban, ugyanis a megyei polgárőrei több esetben – eltűnt személyek keresése, migránsok elfogása, tűzesetek oltása – segítettek az idei évben is. 

Baranyai kitüntetettek: „Év Polgárőre” kitüntetést vehetett át Bús Gizella Erzsébet, az Orfűi Kopácsi Sándor Díjas Polgárőr Egyesülettől;  „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetésben részesült Varga Viktória, a Szilaj Polgárőr Egyesülettől, az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetésben részesült a Kiskassai Polgárőr Egyesület, melyet Bátorfi Csaba az egyesület elnöke vehetett át, illetve „Szent László Érem” kitüntetésben részesült Füziné Kajdy Zita, az Orfűi Kopácsi Sándor Díjas Polgárőr Egyesület elnöke. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában