Állati!

2022.07.19. 12:30

Kígyó költözött a nappaliba

Többször is állatok miatt – vagy éppen állatoknak – nyújtott segítséget a Baranya Speciális Mentők Egyesület (BSME) az elmúlt időszakban.

bama.hu (forrás: BMKI)

Június 16-án egy kozármislenyi család kért segítséget, miután egy kígyó költözött a nappalijukba. Az egyesület tagjai felkerekedtek és a család segítségére siettek. Némi keresgélés után megtalálták az állatot, ami egy nagyra nőtt erdei sikló volt. A sikló sértetlenül térhetett vissza a természetbe.

Két nappal később, Drávaszabolcs közelében az egyesület egyik tagja autózás közben lett figyelmes egy az úton közlekedő mocsári teknősre. Miután félreállt, az önkéntes segített a kis páncélos úton történő átkelésében, biztonságos helyre vitte a védett állatot.

Június 22-én egy röpképtelen ölyvet mentett a BSME Egerágon. A madár bár igyekezett elszaladni, végül sikerült megfogni. Az egyesület tagjai madármentőknek adták az állatot, akik szakszerű ellátásban részesíthették.

Hivatásos tűzoltókkal ellentétben – akik csak közvetlen életveszély esetén avatkoznak be darazsak és méhek kapcsán – darázsirtás is adott munkát a Baranya Speciális Mentők Egyesület tagjainak. Pécsett egy hétvégi ház kertjében lévő mogyoróbokorban telepedtek meg darazsak. Az egyesület megsemmisítette a fészket.

A méhrajbefogás és darázsirtás esetén értesíthető szakemberek listája az Országos Magyar Méhészeti Egyesület honlapján elérhető: http://www.omme.hu/mehrajbefogas-frissitve/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában