Időjárás

5 órája

Örüljünk a rövidke kellemes napsütéses időszaknak

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: ORION PRODUCTION

A rétegfelhőzet délelőtti megszűnését követően hazánk nagyobb részén napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd estétől erőteljesen megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Szerda

Nyugatról kelet felé frontális felhő- és csapadékzóna vonul át, mögötte a Dunántúl jó részén több órára kisüt a nap. A csapadékzónából északkeleten, keleten legfeljebb kevés helyen eshet. Egy-egy zivatar sem kizárt. A front mögött záporok kialakulhatnak, sőt zivatar is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Kora reggel többnyire 11, 17 fok lesz, a kevésbé felhős, szélvédettebb északkeleti harmadban ennél hidegebb idő lesz. Délután általában 20, 25 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet, illetve északkeleten a front előtt áll be a maximum.

Csütörtök

Hajnalban főleg északkeleten képződnek ködfoltok, majd ezek feloszlása után több órára kisüt a nap. Délután nyugat felől egyre több és vastagabb felhő érkezik. A nap második felében nyugat, északnyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A minimum általában 12 és 18 fok között várható, északkeleten azonban hidegebb lehet, a maximum-hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul, a délnyugati, déli tájakon lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!