Emelkedik a koronavírusos esetek száma

3 órája

Kötelező a maszkviselés a szakrendeléseken

Vármegyénkben is emelkedik a koronavírusos esetek száma, egyre többen keresik fel a háziorvosukat torokfájással, lázzal, köhögéssel. A PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények területén kötelező a maszkviselés.

Tóth Viktória

Mint arról az EEI tájékoztatta hírportálunkat, mindhárom hozzájuk tartozó intézményben (Lánc utcai Rendelőintézet, Dr. Veress Endre úti Rendelőintézet és Csontváry utcai Rendelőintézet) maszkot kell húzniuk azoknak, akik belépnek. Ha valaki a helyszínen szembesül ezzel, és nincs nála maszk, akkor a bejáratnál lévő büfében illetve a gyógyszertárban tud vásárolni (Lánc utcai Rendelőintézet és Veress Endre úti Rendelőintézet) védőeszközt. Illetve akut eset a portán is tudnak biztosítani maszkot. A szabály visszavonásig érvényes.

maszk
A maszkviseléssel kapcsolatos szabály visszavonásig érvényes
Fotó: MW

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központot is megkérdeztük a témában, mint ismertették, a hozzájuk tartozó intézményekben egyelőre még nem vezették be a kötelező maszkviselést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában