Időjárás

2024.09.16. 07:40

Lassan elvonulnak a felhők, és melegszik a hőmérséklet

Bama.hu

Forrás: pixabay.com

Még nagyrészt erősen felhős, főként nyugaton, délnyugaton borult idő várható sokfelé esővel, záporral, a legnagyobb mennyiség a délnyugati országrészben hullhat le. Azonban délutántól délkelet, kelet felől már elkezd szakadozni, helyenként csökkenni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az Észak-Dunántúlon délelőtt még többfelé erős, Sopron környékén és a Bakonyban viharos lökések várhatók, majd fokozatosan mérséklődik az északnyugati szél. Másutt helyenként élénkül meg a délkeletire, keletire forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű, keleten lesz az enyhébb idő.

Kedd

Változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Az általában északkeleti, északi irányú szél helyenként megélénkül. A hajnali 6, 12 fokról délutánra 16 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerda

A változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Helyenként előfordulhat eső, zápor, főleg hazánk délnyugati felén, illetve néhol északkeleten. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északkeleti, északi szél több helyütt megélénkül. Hajnalban 7, 14, a délutáni órákban 21, 26 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Orvosmeteorológia

Az ilyenkor szokásosnál továbbra is jóval hűvösebb időre számíthatunk, emiatt egyesek továbbra is hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!