Kevés gomolyfelhő

2024.09.02. 07:40

A verőfényes napsütésben gyorsan kúszik fel a hőmérséklet

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmitriy Prayzel

Sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki - nagyobb eséllyel az északi tájakon. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 32 és 36 fok között várható.

Kedd

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken néhány fokkal hűvösebb lehet. Délután 32, 37 fok várható.

Szerda

Napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet jellemzően 17 és 23 fok között várható, de a hidegre hajlamos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. A csúcsérték 32 és 37 fok között alakul.

Orvosmeteorológia:

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!