Időjárás

2024.06.05. 07:40

Ma már a Nap áll majd nyerésre a felhők ellen

Bama.hu

Időjárás: fontos, hogy tudjunk előre tervezni.

Fotó: Tanja Luther

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Erős lökések legfeljebb zivatarok környezetében lehetnek. Kora reggel 9-15, délután 24-29 fok várható. Hajnalra néhol pára-, sekély ködfoltok képződhetnek.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora reggel 12-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

 

Orvosmeteorológia

Szerdán kedvezően alakul a humánmeteorológiai helyzet.

Fronthatás nem várható, melegedés kezdődik, ami az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, fáradékonyságot idézhet elő.

A helyenként előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

A kissé szeles időben ingadozó lehet a hő- és komfortérzet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 11 és 15 óra között a naposabb tájakon erős-nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!