Kamera mögött

2 órája

Forgassuk fel Pécset! - beleláthatunk a filmes szakmába

Egy filmforgatás rengeteg szakember összehangolt munkáját igényli, hiszen egy jó film elkészítése nem csupán a színészek és a rendező érdeme. A háttérben számos különböző szakma képviselői dolgoznak együtt: operatőr, díszlettervező, hangmérnök, sminkes, fénytechnikus…mind helyi vállalkozók szolgáltatásai, amiket nagy számban vesznek igénybe egy forgatáshoz.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Volodymyr_Shtun

Az esemény célja, hogy betekintést nyújtson a filmkészítés rejtelmeibe, és bemutassa, milyen sokrétű csapatmunka eredménye egy film, ami egyszerre hasznos a városnak, a benne dolgozó cégeknek, az abban megjelenő helyszíneknek, termékeknek.

A filmben történő termékelhelyezés vagy egy helyszín megjelenése – gondoljunk csak James Bond órájára, kocsijára vagy a Harry Potter kastélyra – hatékony marketingeszköz bármilyen helyi márka vagy vállalkozás számára, mert integrálja a márkát a film történetébe, így nem zavarja a néző élményét. 

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a termék a nézők tudatalattijába ivódjon, növelve ezzel az elköteleződést és a márka ismertségét.

 A filmekben megjelenő termékek gyakran trendeket teremtenek, hiszen a nézők hajlamosak utánozni a látottakat, megvásárolni ezeket a termékeket. Ráadásul a termékelhelyezés hosszú távú előnyöket is biztosíthat, mivel a filmeket évek múlva is újranézik. Szerepelt már cége terméke egy filmen? Szerintünk itt az idő és az alkalom, hogy ezt is kipróbálja!

Előadók:

  • Deák Zoltán – Pillango Productions Kft.
  • Kovács Tamás – TSP Design Kft.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Forgassuk fel Pécset! - 3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!