Régóta várták

2023.06.24. 15:00

Játékos módszerekkel fejlesztik a kicsiket Mánfán

Wald Kata

Fotó: sindlera

Egészen pici gyerekeknek játékos fejlesztőfoglalkozások indulnak a Mánfa Fejlődéséért Egyesület szervezésében a település kultúrházában – várnak minden 0–3 év közötti gyermeket és szüleiket, akik szeretnének jó hangulatban, játszva tanulni a Montessori-módszer segítségével. A nevelési mód alappillére a gyermek tisztelete és megismerése, ismérve pedig, hogy az önálló tanulásra helyezi a hangsúlyt, hagyva, hogy a gyerek ezáltal magától fejlődjön. Önállóságra nevel a játékok segítségével.

Mánfán egyre több a kisgyermekes család – a régóta várt és tervezett fejlesztőfoglalkozások június 21-én indulnak, 11 órai kezdettel. Az első, ingyenes bemutatóalkalmat követően minden szerdán ugyanebben az időpontban várják a kultúrházban az apróságokat és szüleiket, nemcsak Mánfáról, hanem a környező kisebb-nagyobb településekről egyaránt. A részvételi díj jelképes, egyesületi tagoknak pedig kedvezményesen 200 forint – a bevételből a foglalkozások további fejlesztéséhez vásárolnának újabb eszközöket. 

Mindemellett a Mánfa Fejlődéséért Egyesület a pályázati lehetőségeket is kutatja: asztalokat, székeket is vennének, a Montessori-módszer alkalmazásához szükséges újabb játékok mellett. Cél ugyanis, hogy a jövőben az óvodáskorúaknak is indítsanak hasonló foglalkozásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában