Bulvár-celeb

2024.08.20. 04:55

Chipleolvasókkal segít a Mol az elszökött kutyák azonosításában

Országszerte 204 töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, amelyekkel be tudják azonosítani a tűzijáték miatt elkóborolt kutyákat - írja az MTI a Mol közleménye alapján.

MW

Az erős fény- és hanghatások megrémíthetik kedvenceinket

Forrás: Shutterstock

Az augusztus 20-ai ünnepségek közeledtével felhívják az állattartók figyelmét arra, hogy az erős fény- és hanghatással járó jelenségek, mint például a tűzijáték, sokkolhatják az állatokat, ezért ijedtségükben megszökhetnek, és akár balesetet is okozhatnak.

Ennek elkerülésére azt javasolják, hogy a tűzijátékok idejére engedjék be kedvencüket a lakásba, ha pedig sétálni indulnak, a kutyát bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon vigyék.

Az elkóborolt állatokat a beültetett mikrochip alapján lehet azonosítani, a leolvasóval ellátott helyszínek listája megtalálható a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a Mol töltőállomás-keresőn.

A Mol 2018 óta működik együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal. A program indulása óta a mirochip-leolvasóknak köszönhetően már több ezer kutyát sikerült azonosítani, így az elkóborolt állatok többsége hamar visszakerült a gazdájához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!