Labdarúgás

2024.07.09. 09:09

Előrehozott finálét rendeznek Münchenben, Iván Bence szerint büntetőpárbajig húzódhat a csata

Móga Richárd

Fotó: Ralf Ibing - firo sportphoto

Fináléba illő mérkőzéssel indul a 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság utolsó hete, ugyanis kedden 21 órától Spanyolország majd Franciaország ellen vívhatja ki a döntőbe jutást. Mindkét válogatott veretlenül jutott el az elődöntőig, sőt, Luis de la Fuente legénysége négy meccset a rendes játékidőben meg is nyert, csak legutóbb, Németország ellen kényszerült túl­órára, de akkor is sikerült eldönteni a párharcot még a büntetőpárbaj előtt (2–1). 

Ezzel szemben Didier Deschamps alakulata csak az első csoportmeccsen, illetve a nyolcaddöntőben nyert a rendes játékidőben. Hollandia és Lengyelország ellen maradt a pontosztozkodás, az előző körben Portugália ellen pedig tizenegyespárbajban sikerült diadalmaskodni. 

Ami ennél is meglepőbb, hogy mindössze három gólt szerzett az idei tornán az együttes, ebből kettő öngól volt, egy pedig büntetőből született. Ennek ellenére a párizsi paralimpiára készülő kiválóság, Iván Bence lüktető párharcot, s egy újabb büntetőpárbajt vár a franciák összecsapásától. 

– Véleményem szerint egy érdekes elődöntő elé nézünk – fogalmazott lapunknak a PSN Zrt. paraúszója, Iván Bence. – A spanyolok elég meggyőző játékkal kerültek az elődöntőbe, a franciák viszont akciógól nélkül vannak itt. Mindkét csapat gyors szélsőkkel rendelkezik, talán az lehet majd a különbség, hogy melyik támadósor akarata fog jobban érvényesülni. A meccshez hozzátartozik, hogy a spanyol védelemből lesznek hiányzók is, szóval meglátjuk, hogyan sikerül majd pótolni őket. Remélem egy gyors, lüktető ütközet lesz. Mindenesetre 1–1-es döntetlent tippelek, Mbappé és Nico Williams lehet a két gólszerző, a végén pedig Spanyolország ünnepelhet a tizenegyesek után. 

Az elődöntő mérkőzései: Spanyolország–Franciaország (07. 09., 21.00), Hollandia–Anglia, (07. 10., 21.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában