Szurkolókkal is összeszólalkozott

2024.06.27. 12:11

Ronaldo nem bírta idegekkel, a saját családja előtt kelt ki magából a portugál világsztár

A portugálok világsztárja, Cristiano Ronaldo a csoportkörben egyetlen gólt sem szerzett, és arra is ingerülten reagált, hogy Roberto Martínez lecserélte őt a második félidőben. Sőt, a találkozó után szurkolókkal is összeszólalkozott a többszörös aranylabdás klasszis, ráadásul mindezt a családja előtt tette, akik a helyszínen szurkoltak neki és a csapatnak.

MW

Cristiano Ronaldo ingerülten reagált arra, hogy Roberto Martínez lecserélte őt

Forrás: AFP

Fotó: Bernd Thissen

Az F csoport utolsó fordulójában a törökök 2–1-re megverték a cseheket, a portugálok pedig óriási meglepetésre 2–0-ra kikaptak a grúzoktól, így a magyar csapat nem jutott tovább a csoportjából, hiába a hősies siker a skótok ellen – írta meg az Origo. A 39 éves Ronaldót a második félidőben lecserélték, a portugálok támadója nehezen viselte, hogy el kell hagynia a pályát.

Georgia v Portugal - EURO 2024
Ronaldo nem volt nyugodt a Georgia elleni mérkőzésen
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

Sima grúz győzelem

Cristiano Ronaldo jelenléte önmagában kevés volt ahhoz, hogy Portugália legyőzze Georgiát. A georgiaiak borzalmas portugál védelmi hibából Kvarachelia révén már a 2. percben megszerezték a vezetést, majd az 53. percben Antonia Silva ugyancsak borzalmas és fölösleges mozdulattal felrúgta Kiteishvilit, a büntetőt Mikautadze értékesítette, így nyert Georgia 2–0-ra, ami a magyar válogatott kiesését jelentette az Európa-bajnokságon – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Cristiano Ronaldo nehezen viselte a megaláztatást, hogy nem számítanak rá a Georgia ellen meccs végjátékában, és a családja előtt több botrányos jelenetnek volt főszereplője.

Rugdosta a palackot

A portugálok támadója a 27. percben sportszerűtlenségért előbb sárga lapot kapott, majd arra is idegesen reagált, amikor Roberto Martínez a 66. percben lecserélte őt. Ronaldo egy hatalmasat rúgott egy vizespalackba, a meccs végén aztán összeszólalkozott a szurkolókkal is – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Az utóbbi években inkább már csak a hírnevéből élő támadó bő hatvan perc alatt háromszor ért labdába az ellenfél tizenhatosán belül három kapura lövést produkált, és egyetlen helyzetet alakított ki magának. 

Sokatmondó, hogy mindössze tizennyolcszor ért labdába a mérkőzésen, bár ez annak is betudható, hogy a portugálok legtöbbször beadásokkal próbálták meg eljuttatni hozzá a labdát a tizenhatoson belül, amit a lelkesen játszó georgiaiak nagy százalékban hatástalanítani tudtak. Ronaldo egyébként azzal mentette a botrányos viselkedését, hogy a mérkőzés után odaadta a mezét a mérkőzés egyik hősének, Kvaracheliának. Nem véletlenül. Kvarachelia ugyanis annak az akadémiának a növendéke, amit Ronaldo alapított még 2013-ban Tbilisziben. Portugáliának Szlovénia aligha jelent gondot a nyolcaddöntőben, de a georgiaiak elleni mérkőzés intő jel lehet számukra a folytatásban.

Eredmények, F csoport, 3. forduló:

Portugália–Georgia 0–2 (0–1)

gól: Kvarakhcelia 2., Mikautadze 57. (11-esből)

Törökország–Csehország 2–1 (0–0)

gól: Calhanoglu 51., Tosun 94., ill. Soucek 66.

piros lap: Barák 20.

A nyolcaddöntők párosításai:

június 29., szombat:

Svájc–Olaszország, Berlin, 18.00 (2)

Németország–Dánia, Dortmund, 21.00 (1)

június 30., vasárnap:

Anglia–Szlovákia, Gelsenkirchen, 18.00 (4)

Spanyolország–Georgia, Köln, 21.00 (3)

július 1., hétfő:

Franciaország–Belgium, Düsseldorf, 18.00 (6)

Portugália–Szlovénia, Frankfurt, 21.00 (5)

július 2., kedd:

Románia–Hollandia, München, 18.00 (7)

Ausztria–Törökország, Lipcse, 21.00 (8)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában