Már a skótok is reszketnek, nem csak a betörők

2024.06.24. 12:05

Csoboth Kevin egy életre meghatározó élményt ajándékozott

Még a hollywoodi forgatókönyvírók sem tudtak volna ilyen befejezést írni a magyar válogatott utolsó csoportmeccsének a labdarúgó Európa-bajnokságon, mint amilyet a sors összehozott. Azt követően, hogy a kontinenstorna előtt sokáig nem volt biztos a helye a pécsi Csoboth Kevinnek a nemzeti együttesben, végül ő lett a hős. Ráadásul a 100. percben lőtt gólját különleges közönség előtt lőtte, hiszen ezen a meccsen volt ott az a három PMFC-s ifjonc, aki tőle kapta a jegyeket.

Kvanduk Bence

Csoboth Kevin fehérben egy országnak okozott elképesztő örömmámort

Fotó: Carl Recine/Getty Images

Csodálatos sport a labdarúgás, és ez vasárnap este újra bebizonyosodott. A pécsi Csoboth Kevin gólja a 100. percben egyetlen pillanat alatt robbantott érzelmi bombát egy teljes nemzetben. Volt, aki őrjöngve pattant fel a tévé elől, esetleg könnyek csordultak végig az arcán, s voltak azok a szerencsések is, akik a helyszínen tombolhattak több ezer magyar között.

Csoboth Kevin
Csoboth Kevin a gólját az arccsonttörést szenvedő Varga Barnabás mezével ünnepelte
Fotó: LLUIS GENE / AFP

Ilyen élményből nem sok adatik meg egy élet során, de Csoboth Kevinnek ezért néhányan duplán hálásak lehetnek. Egyfelől ott van a találat, amivel visszaadta a továbbjutás reményét, amikor már minden veszni látszott, másfelől ő volt az a futballista, aki nem felejtette el honnan indult, s még a kontinenstorna előtt felajánlott hat jegyet három PMFC-játékosnak, s egy-egy kísérőnek. Ők pont ezen az Eb-mérkőzésen lehettek ott, mintha a sors is úgy akarta volna, hogy kapjanak akár egy teljes karriert meghatározó élményt.

– Ez a találat minden pécsit büszkeséggel kell eltöltenie, illetve azokat, akik szeretik a labdarúgást, a pécsi focit – kezdte kérdésünkre Kulcsár Árpád, a PMFC utánpótlás szakmai igazgatója. – A jelenlegi válogatottban is van két kimondottan Pécsen nevelkedett játékos, Dibusz Dénes és Csoboth. Kevin részéről egy nagyon nemes gesztus volt, hogy felajánlotta a jegyeket. Láttam fotókat a srácokról, ahogyan ki voltak festve, válogatott mezben szurkoltak. Ez mindennél többet ér. 

Az ő pályafutásukat meghatározhatja ez a tegnapi élményt, amit a Kevinnek köszönhetnek. 

– folytatta Kulcsár. – Remélem, hasonló karriert járnak majd be! Az lenne a célunk, hogy nagyon sok Csoboth Kevin és Dibusz Dénes kerüljön még ki az utánpótlásunkból. Szakmailag és emberileg is példamutató, szívmelengető volt, amit tett.

Csoboth Kevin megdolgozott ezért a pillanatért

Csoboth Róbertet, Kevin édesapját is utolértük, de folyamatosan égtek nála a vonalak, rengetegen akartak gratulálni, így ránk is csak pár perce jutott. Azt azért elmondta, hogy erre a gólra várt, amióta a fia futballozni kezdett. Ezzel a góllal koronázta meg annak a tizenkilenc évnek a munkáját, amit a pályafutásának építésébe fektettek.

– A lefújás után nagyon visszafogott volt, ő sem fogta fel mindazt, ami történt. Felhívott, és csak ennyit kérdezett: „Apa, örültök?” Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat – árulta el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában