2020.02.23. 14:44
Tudja, miért tilos mikróban melegíteni a sült krumplit?
A mikró sugarai miatt a burgonyából olyan baktériumok szabadulhatnak fel, amik akár ételmérgezést is okozhatnak.
Forrás: Shutterstock
Fotó: kitty
A Bors cikke szerint a sült krumplit sütőben érdemes újramelegíteni, így biztosan elkerülhető az ételmérgezés.
Megmaradt a vacsorából egy adag sült burgonya, de nem szeretné kidobni a kukába, ezért elteszi másnapra, hogy majd újramelegíti a mikróban? Az ötlet remek, de inkább a sütőben forrósítsa fel a maradékot. A mikró sugarai miatt a burgonyából olyan baktériumok szabadulhatnak fel, amik akár ételmérgezést is okozhatnak.
Ugyanígy nem tanácsos a fagyasztott húst sem bedobni a dobozba, hiszen az így olvasztott hús hol jéghideg marad, hol pedig tűzforró lesz, zöld utat adva a különböző baktériumoknak.
Elsőre viccesnek hangzik, de sokan akarják a mikróban megfőzni a tojást a vízzel megtöltött lábos helyett. A meleg hatására megrepedhet a tojás, és a nyers beltartalma kifolyik az egész mikróban, ami akár a hő hatására fel is robbanhat.
Borítókép: illusztráció