Sport

2015.08.28. 15:49

PINKK: kezdenek alakulni

Folyamatosan bővül a PINKK kerete, jövő héten talán telljes „fegyverzetben” lesz az előző év MK-bronzérmese.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

A nyári felkészülés első hetében még nem festett valami jól a PINKK-Pécsi 424, az első pár edzésen szinte alig-alig akadt játékos a tréningeken, de a vezetőedző személye is még talány volt akkor. Nem tűnt túl rózsásnak a helyzet, már csak azért sem, mert közben már a bajnoki sorsolást is elkészítették – keretes írásunkban olvashatják.

Nagyot fordult a világ, hiszen a múlt hét óta már Sandro Orlando felügyelete mellett zajlanak az edzések, és a korábban hiányzó játékosok is folyamatosan „szivárognak” vissza. Molitor Dorottya az első héten még hiányzott, most már ő is a többiekkel izzad, a nyáron a térdével bajlódó Nagy Dorottya pedig éppen tegnap délután volt Pesten egy orvosi kontrollon, talán most már ő is elkezdheti a közös munkát a társakkal.

A légiósok közül is megérkezett az „első fecske”, méghozzá a montenegrói válogatott Jelena Vucsetics személyében, aki tegnap délután már be is öltözött, és a pályán kezdhette az ismerkedést újdonsült csapattársaival. Az irányító nagy fogásnak tűnik, fiatal kora ellenére – még csak 21 éves – már felnőtt válogatott hazájában, és nem csak ott, de Szerbia-szerte is hatalmas tehetségnek tartják. A másik két légiósra, Jewell Tunstullra és Binta Drammehre sem kell már sokat várni, jövő hétfőtől ők is Sandro Orlando együttesével fognak készülni.

És ha már légiósok! Iványi Dalma, a PINKK szakmai igazgatója azt mondta lapunknak korábban, nem ragaszkodnak a négy külföldihez, a fiatal magyar játékosaiknak szeretnének minél több játéklehetőséget biztosítani. Persze a szükség nagy úr, ezt az élet már sokszor igazolta. Lévén, hogy egy játékosra még szüksége lenne a csapatnak – használható magyart alig-alig találni a piacon –, könnyen lehet, hogy borul a terv. Információink szerint könnyen lehet, hogy hamarosan újabb légióssal bővül a PINKK kerete.

Laczi Edit „szünetet” tart

Hosszas gondolkozás után a PINKK-et már több ízben is erősítő – az előző évet is itt töltötte – Laczi Edit úgy döntött, hogy ideiglenesen újra felhagy a kosárlabdával. A kosaras a családjára szeretne koncentrálni a következő időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!