Sport

2015.01.27. 19:55

Női kosárlabda: a PEAC-Pécs nagyon megverte a vendég PINKK-et

A nyolcadik percben még azt lehetett hinni, hogy ez a PINKK-Pécsi 424 nagy napja lesz, a folytatásban azonban hengerelt a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata a baranyai rangadón, s végül váratlanul nagy különbséggel győzött.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Először is: talán a pályán zajló történéseknél is fontosabb volt, hogy mi zajlott a lelátón. Bár ez a mérkőzés nem döntött semmilyen éremről, a szurkolók mindkét oldalon kitettek magukért, ha teljesen nem is, de azért háromnegyedig megtelt a csarnok. Nagy volt a hangzavar, a két csapat drukkerei beleadtak apait-anyait - és ez így volt jó!

Persze a meccs se volt kutya. Nagy ritmusban kezdett mindkét csapat, s bizony az első negyed majnem teljes egészében a vendégeknek sikerült jobban, akik kiválóan céloztak, alig hibáztak, szinte minden dobásuk után a gyűrűben landolt a labda - s a 8. percben már tíz ponttal, 21-11-re vezettek! Úgy tűnt, bajban van a PEAC-Pécs. De mindössze két percre volt szüksége Zseljko Djokics együttesének ahhoz, hogy ledolgozza tetemesnek tűnő hátrányát, sőt, Raksányi Krisztina utolsó másodperces kosarával a vezetést is visszavette.

Mindez azt sejttette, hogy izgalmas lesz a folytatás is.

Nem sokáig volt az. A hölgyek dolgoztak ezerrel, ha kellett, Williams gyötörte a labdát harmadszorra a gyűrűbe, ha kellett, Faulkner dobott egy szép duplát, vagyis küzdöttek minden egyes labdáért, minden dobóhelyzetért, ám idővel csak a hazaiak dolgai sikerültek. A David Leman irányította bajnoki címvédő leblokkolt, a PEAC-Pécs 27-4-es szakaszt repesztett, s a 11-21-ből így 38-25 lett. Hatalmas különbség!

Sok volt a szép jelenet, sajnos egy csúnyának is szemtanúi voltunk a második negyedben. A palánk alatt olyan szerencsétlenül ütközött Tina Jovanovics és Nagy Dorottya, hogy a PINKK tehetségének keményen vérző ajakkal kellett lejönnie - reméljük, hogy hamar rendbejön.

A nagyszünetben 51-33-ra, vagyis 18 ponttal vezetett a hazai csapat, s nem volt valószínű, hogy innen lesz visszaút a vendégek számára. Nem is volt. Akkor főleg nem lehet esélye egy csapatnak, amikor ülnek az ellenfél triplái (Raksányi és Hurst is bevert egyet-egyet gyors egymásutánban a harmadik negyedben), ráadásul játékosai közül senki sem éri el a tíz pontot huszonöt perc alatt... Nem létezik olyan svéd csodaszer, ami ebben az esetben hatásos lehetne, David Leman tehát már ekkor tudhatta, hogy az első baranyai rangadóját elbukja az általa irányított PINKK.

Az utolsó negyedre már nem maradt semmi fontos kérdés, ünnepelt is a PEAC-tábor. De a vendégszurkolók sem mentek a Dunának, le a kalappal előttük, becsülettel daloltak továbbra is. Williams az utolsó felvonásban bevágott két triplát, mosolygott is utána nagyokat a center, a végén pedig még vidámabb lehetett: a PEAC-Pécs a vártnál jóval nagyobb különbséggel, 28 ponttal győzött. Erre vajmi kevesen számítottak.

PEAC-Pécs-PINKK-Pécsi 424 86-58 (23-22, 28-11, 18-15, 17-10)

Női kosárlabda NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző. V.: Pálla, Boros, Kulcsár. PEAC-Pécs: HURST 10/6, RAKSÁNYI 14/6, N. Jovanovics 2, Kaposi 4, T. JOVANOVICS 20. Csere: Orozovics 2, Szücs 4, WILLIAMS 15/9, KISS V. 11, Raus 2, Pap 2, Sellei. Vezetőedző: Zseljko Djokics. PINKK-Pécsi 424: Faulkner 14/3, Key 10, Gémes-Sarok 3, Nagy D., STEWART 10. Csere: Sánta 4, Halvarsson 4, Őri 5/3, Ruják 5/3, Laczi 3, Katona, Domokos. Vezetőedző: David Leman.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4-9, 8. perc: 11-21, 9. perc: 19-21, 13. perc: 31-24, 16. perc: 38-25, 26. perc: 61-39, 35. perc: 77-50.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!