Sport

2014.09.14. 17:53

Ez szép volt: a PMFC győzött Debrecenben

Nem akárhol, pont a bajnoki címvédő otthonában szerezte meg első győzelmét a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata. A szombati bajnokin a pécsiek jobbak voltak az eléggé enerváltan, lassan, ötlettelenül futballozó Debrecennél, s a két góljuk mellett még lőhettek volna legalább kettőt.

K. Mayer András(Dunántúli Napló)

Na végre!

Hosszú volt a böjt, de legalább nagyon szép győzelemmel fejeződött be a PMFC rossz sorozata. Mert mégiscsak nagyobbat durran egy 2-0-s győzelem a bajnoki címvédő Debrecen otthonában, mintha mondjuk Pápán nyertek volna Szatmáriék – más kérdés, hogy ezért sem osztanak három pontnál többet.

Tény, hogy borzasztóan kellett már ez a siker a piros-feketéknek. Sokan tudni vélték a mérkőzés előtt, hogy ez az utolsó esélye Véber Györgynek, ha Debrecenben nem nyer a csapata, akkor mennie kell. Ilyesmit mi nem hallottunk, így nem is hisszük, hogy így lett volna, de az biztos, hogy sok vereség, sok döntetlen, és még hetekig elhúzódó nyeretlenség nem nagyon fért volna már bele.

De ezzel már kár is foglalkozni, hiszen vége a rossz sorozatnak: a hetedik fordulóban megszerezte első győzelmét a PMFC. Természetesen pezsgőket ezért nem szabad bontani, hiszen az összkép így is rossz, de az első lépést legalább megtették a piros-feketék, s bízunk benne, hogy ezt követően zsinórban jönnek majd az újabb és újabb sikerek. Ahhoz nem fér egyébként kétség, hogy Debrecenben megérdemelten nyertek, ugyanis jobbak voltak a házigazdáknál.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Először győzött a szezonban a PMFC. Megindulnak felfelé?
---------------------------------------------------------------------------

Az első félidőben Szatmári Lóránd ziccerben nem tudott a kapuba találni (szerintünk Vébert ekkor a szívinfarktus kerülgette), de ami késik, nem múlik alapon Mohl Dávid révén a szünet után vezetést szerzett a PMFC. A hazaiak ekkor természetesen jöttek előre, ahogy tőlük telett (mondjuk elég kevésre telett: rosszul, görcsösen, ötlettelenül játszottak), hátul viszont kinyíltak, s Pölöskey Péter a 81. percben lezárhatta volna a meccset. Nem tette, de szerencsére most ebből sem lett baj, mert a debreceniek képtelenek voltak gólt szerezni, az éppen tőlük érkező csatár viszont a hosszabbításban mattolta Novakovicsot.

A lefújás után láthatóan elég csapzott, viharvert volt Véber György, a PMFC-MATIAS vezetőedzője. Alig-alig tudott örülni a győzelemnek – nyilván tele volt feszültséggel.

– Az eredménnyel és a hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, ez kell nekünk ahhoz, hogy kijöjjünk a gödörből – nyilatkozta Véber György. – Azért van hiányérzetem, mert több van a támadójátékunkban, sokkal gyorsabb és pontosabb rövid passzos játékot vártam. De természetesen gratulálok játékosaimnak, a hetedik bajnokinkon végre megszereztük az első győzelmünket!

Most már tényleg csak arra kell figyelni, hogy a következőig ne menjen le megint hét forduló...

– Nem játszottunk jól, sőt kimondottan rosszul futballoztunk – értékelt Kondás Elemér. – Lassan szövögettük a támadásokat, a kapu előtt gyámoltalanok voltunk, a beérkezett labdákat nem úgy játszottuk meg, ahogy kellett volna. Az ellenfél szervezetten védekezett, és abból kontrázott, ami mindig veszélyt hordozott magában.

A PMFC a siker ellenére továbbra is az alsóházhoz tartozik, a következő fordulókban kell bizonyítaniuk Márkvártéknak, hogy ennél sokkal több van bennük. Most pénteken hazai pályán játszanak, s a Paks elleni kilencven perc jó kis meccsnek ígérkezik: a kiválóan rajtoló tolnaiak még mindig veretlenek. Épp itt az ideje, hogy valaki elkalapálja őket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!