Sport

2014.08.29. 17:54

A PMFC a sereghajtó Kecskemétet fogadja

Nincs pardon, a Kecskemét elleni bajnokiját meg kell nyernie a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának, hiszen az utolsó helyezettet fogadja – ennél nem lehet könnyebb ellenfelet találni. Más kérdés, hogy valószínűleg nem lesz könnyű győzni a várhatóan jobbára védekező vendégek ellen, de meg kell oldani a feladatot.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

„Én úgy fogalmaznék, hogy, csupa nagybetűvel, ezt a meccset meg KELL nyernünk” – mondta arra az újságírói felvetésre Véber György, a PMFC-MATIAS vezetőedzője a délelőtti sajtótájékoztatón, miszerint a Kecskemét elleni bajnokit immár kötelező behúzni. Való igaz, ennél könnyebb ellenfél nem érkezhet Újmecsekaljára: a leendő vendégek az utolsó helyen állnak, s eddig mindössze egyetlen pontot szereztek.

Sajnos a pécsiek is csak kettővel többet – ez itt a bibi! Pedig öt forduló elment már, s ezalatt egyszer sem győztek. Itt az ideje, hogy megtörjön ez a rossz sorozat.

– Nehéz helyzetbe sodortuk magunkat a rossz rajttal, mert most már ki lehet mondani, hogy bizony rosszul rajtoltunk. De a szezon elején vagyunk, lehet még kezelni a helyzetet. Öt meccs lement, most kezdődik egy új szakasz, s itt a jó lehetőség arra, hogy megszerezzük az első győzelmünket – fogalmazott Véber.

Aki erre a mérkőzésre már az általa nyáron megálmodott új rendszerben küldi pályára csapatát, vagyis 4-3-3-ban fog játszani a PMFC. A szakvezető kérdésünkre elmondta, véleménye szerint megérett az idő a váltásra. Nagyon agresszív letámadást vár majd, a Kecskemét térfelén kezdik a védekezést, s bízik benne, hogy az új szerkezetnek, a taktikának, az agresszív, harcias, megalkuvás nélküli futballjuknak köszönhetően kidomborodik a tudáskülönbség a két csapat között.

Bízunk benne, hogy így lesz. Eddig amúgy sem láttuk Vébert örülni a pécsi kispadnál, kíváncsiak vagyunk már erre az arcára is – a bosszúsból elég volt!

A szakvezető hozzátette, csapata eddig messze nem azt az eredményt éri el, ami benne van, amire tudása alapján képes lenne. Nagy szükség lenne már egy győzelemre, ami feloldaná a görcsösséget. S hogy mi várható akkor tőle, ha végre a PMFC vezet mondjuk 2-0-ra a mérkőzés 20. percében? „Akkor végigőrjöngöm a hátralévő hetven percet a kispad előtt, azért, hogy legyen három null, négy null, öt null...”

Csak már tartana ott a PMFC! De nem tart, s bizony a szombati meccs (18.30-tól az újmecsekaljai katlanban) várhatóan nem lesz sétagalopp. Ahogy Wittrédi Dávid fogalmazott, a kecskemétieknek az fekszik, ha „betolják a buszt a kapu elé”, vagyis foggal-körömmel védekeznek. Épp ezért nagyon fontos lenne, ha már a mérkőzés elején megszerezné a vezetést a pécsi csapat – ezzel jelentősen megkönnyíthetnék a saját dolgukat.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!