Sport

2015.02.28. 20:03

A Győr kikapott, így a PEAC befutott a Sopron mögé az alapszakasz végén

A PEAC-Pécs MTK elleni sikerével második helyen zárta az alapszakaszt, mivel a Diósgyőr idegenben legyőzte a Győrt az utolsó fordulóban.

Szakács Miklós

A PEAC-Pécs számára komoly tétje volt az MTK elleni szombat esti bajnokinak, hiszen Zseljko Djokics együttese, az alapszakasz utolsó körében csak egy győzelemmel tarthatta életben esélyét a második hely megszerzésére. Igaz, hogy ehhez a Győr hazai veresége is kellett volna a DVTK ellen, de persze ezzel ráértek Raksányiék a találkozó után is foglalkozni.

Ahogy az első tíz perc végére értünk, már biztosak lehettünk abban, hogy a pécsieket valóban nem foglalkoztatja más eredmény, hiszen a PEAC fantasztikusan kosarazott az első negyedben. Az MTK szinte semmiféle ellenállást nem tudott kifejteni, ezt pedig a Pécs könyörtelenül kihasználta. Pazar támadójátékkal harminc pontot szorgoskodott össze a hazai együttes, és egy negyed után már húsz ponttal vezetett. Ezt további hárommal sikerült megtoldani a félidőig, az egyetlen szépséghiba az volt, hogy még a mérkőzés elején Raksányi Krisztina, a bokáját fájlalva ballagott le a pályáról, Djokics már vissza sem küldte őt.

Valójában azonban nem is nagyon volt szükség az ő játékára, hiszen a PEAC nélküle is könnyedén tudta tartani, sőt növelni is előnyét. A második félidőben leginkább csak az volt a kérdés, hogy végül mennyivel fog nyerni a hazai csapat. Az azért mindenképpen örömteli volt, hogy a fiatalok jócskán kaptak időt a bizonyításra ezen a találkozón. Orozovics ezt alaposan ki is használta, roppant ponterős játékkal hálálta meg a bizalmat.
Az utolsó pár percben már csak egyetlen nyitott kérdés maradt, méghozzá az, hogy eléri-e a száz pontot a PEAC-Pécs. Nos, ez már ugyan nem jött össze Zseljko Djokics együttesének, de a 94-70-es sikernek így is nagyon lehetett örülni, már csak azért is, mert a DVTK megverte idegenben a Győrt, így a pécsiek befutottak a Sopron mögé a második helyre.

PEAC-Pécs–MTK  94-70 (30-10, 23-20, 30-17, 11-23)
Kosárlabda NB I., nők. PEAC: Hurst 6/6, Raksányi, Raus 8/6, WILLIAMS 23/3, T. JOVANOVICS 16. Cs.:  N. JOVANOVICS 16/6, Kaposi, OROZOVICS 19, Szücs R., Pap 6. Vezetőedző: Zseljko Djokics. MTK: ORSÓ 20/12, Orbán 8, VUKOV 15/3, Turóczi 7, Zsilinszky 4. Cs.: Medgyessy 4, Szabó V. 2, Baksa 1, Böröndy 9/3. Vezetőedző: Sztevan Csupics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!