Hírek

2006.03.30. 08:19

Patthelyzet a pártok küzdelmében

Hajszálra egyforma a két nagy párt támogatottsága, ezért a választást az SZDSZ és az MDF szereplése dönti majd el, derül ki a Medián közvélemény-kutató legfrissebb felméréséből.

BAMA

A HVG által megrendelt, csütörtökön közzétett prognózis szerint a Fidesz-KDNP közös listája és az MSZP is 44-44 százalékra számíthat. A Medián úgy véli, hogy a kis pártok szereplése nagyban befolyásolja, ki alakíthat majd kormányt. Becslésük szerint a két nagy párton kívül a parlamenti küszöb megugrásában leginkább az SZDSZ bízhat, neki 5 százalékot prognosztizálnak. Az MDF 3, a MIÉP-Jobbik 2 százalékon áll. Miközben a kampányban mindenki mozgósítani akar, március eleje óta gyakorlatilag nem változott - tehát két héttel a választás első fordulója előtt is csak 59 százalék - azoknak az aránya, akik állításuk szerint biztosan elmennek szavazni. A Medián megállapítása szerint az MSZP és a Fidesz küzdelme jelenleg minden szempontból teljes patthelyzetet mutat. A két héttel ezelőtti állapothoz képest a jobboldali pártszövetség szerzett újabb szavazatokat, így ma mindkét pártnak ugyanannyi támogatója van: a teljes népesség 35-35 százaléka. Az MSZP-szavazók részvételi aktivitása utolérte a fideszesekét, derül ki a Medián adataiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!