Az éttermek kiválasztásában segítségünkre lehet az új térkép

Tóth Viktória

Amikor közel egy évtizeddel ezelőtt beköltöztem egy baranyai kistelepülésről a vármegyeszékhelyre, alig vártam, hogy felfedezzem Pécs gasztronómiai kínálatát. A helyi éttermek és vendéglátóhelyek gazdagsága és sokszínűsége szinte sokkolóan hatott rám. Meglepett, hogy milyen széles választékot kínál a város, és hogy mennyi helyről lehet ételt házhoz rendelni. Ez a lehetőség számomra teljesen új volt, hiszen falun korábban ilyesmi szóba sem jöhetett.

Persze, egyetemistaként igencsak meg kellett húznom a nadrágszíjat, de már akkor elhatároztam, hogy a rendelkezésemre álló pénzből minél több vendéglátóhelyet felkeresek. Különösen a pizzériák lettek a kedvenceim, amelyekből szerencsére Pécsen akad bőven. Nagy rajongója vagyok a sushinak is, bár tíz évvel ezelőtt ezek a japán rizses tekercset kínáló helyek még viszonylag ritkák voltak a városban. Azóta szerencsére egyre több étterem tűzi kínálatába az ételt. Az utóbbi időben a reggelizőhelyek abszolút favoritommá váltak, és szerencsére Pécs ebben a kategóriában is bőven kínál lehetőségeket.

Manapság, különösen mióta kisgyermekünk van, ritkábban jutunk el étterembe. Azonban a különleges alkalmakat, mint például egy születésnap vagy évforduló, mindig egy hangulatos vendéglátóhelyen ünnepeljük meg. A keresésben pedig segítségünkre lehet a kedden bemutatott gasztrotérkép is. Biztos vagyok benne, hogy találunk rajta olyan helyet, amit még nem próbáltunk ki, és válik majd kedvenccé.