Az ütemezésre igazán oda lehetne jobban figyelni

Rajnai-Zsíros Krisztina

Sorra jönnek a városházi közlemények arról, hogy nagyon igyekeznek a kivitelezők, így talán hamarabb lesz vége ennek vagy annak az útépítésnek. Ennek nagyon örülünk, mert ami egy hónapja, az iskolai tanév kezdete óta folyik a városban, az tarthatatlan. Persze, értjük, hogy szükségesek a munkálatok, és hogy a lakosság érdekeit szolgálják, de az ütemezésre igazán lehetne kicsit figyelni, hiszen nem egy kisvárosban élünk, hanem egy vármegyeszékhelyen, ahol a reggeli és a délutáni csúcsidőben több ezer autó próbál átjutni Kertvárosból a Belvárosba, vagy onnan vissza, amit a Siklósi úton hónapok óta zajló munka meglehetősen megakaszt. Emellett a város további forgalmas csomópontjain is építkezések, útfelújítások zajlanak, ami aztán tényleg megbénítja az egész várost.

Nem csoda, hogy ebben a káoszban a balesetek is megtöbbszöröződnek, hiszen amikor az egyébként tízperces utat fél óra alatt sikerül megtenni, akkor a türelmetlenség fokozódik, és mindez tovább rontja az amúgy is katasztrofális magyar közlekedési morált. Az meg külön rizikófaktor a koccanásokra, hogy sokan nem figyelnek a sárga felfestésekre, rossz sávba sorolnak, de azért meg vannak győződve arról, hogy mindenki más van rossz helyen, nem pedig ők. Dudálás dudálást, és még mi minden mást is követ. 

Várjuk tehát a végét, és reméljük, hogy a közlekedők – a dugóban ülő autósok, a közöttük cikázó motorosok, kerékpárosok, rolleresek és az úton átfutó gyalogosok – addig is vigyáznak egymásra és magukra.