Hirdetés

2024.08.12. 11:36

Mozgalmas állásra vágysz? Próbáld ki magad a szállítás és fuvarozás területén Füzesabonyban!

A szállítás és fuvarozás iparága megannyi változatos elhelyezkedési lehetőséget tartogat, ideális feltételeket teremtve azok számára, akik mozgalmas hétköznapokra vágynak és egyúttal a vezetés is közel áll a szívükhöz. Jó hír lehet a füzesabonyi régióban elhelyezkedni kívánó álláskeresőknek, hogy ilyesfajta munkalehetőségekkel a város és környéke vonatkozásában is gyakran találkozhatnak!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Melyek is ezek az álláslehetőségek?

A szállítás és fuvarozás berkein belül az egyik leggyakoribb álláslehetőségnek a füzesabonyi gépjárművezető vagy sofőr állások számítanak. Nem meglepő tehát, hogy ezen munkakörökkel kapcsolatos hirdetések a régió álláspiacával foglalkozó fuzesabonyallas.hu kínálatában is több alkalommal előfordultak már.

A pozícióra belföldi és külföldi fuvarozás céljából egyaránt gyakran toboroznak munkavállalókat. Jellemző, hogy a gépjárművezető címszó alatt megjelenő állások esetében alapvető elvárásként szerepel a C+E kategóriás jogosítvány, az érvényes GKI kártya, a digitális tachográf kártya, valamint a PÁV III. vizsga is. Emellett a munkáltató erkölcsi bizonyítványt is kérhet a foglalkoztatáshoz.

Az elvárások tekintetében rövidebb listával számolhatnak azok, akik az áruszállítói pozíciókra pályáznának. Ezek az állások ugyanis gyakran már B kategóriás jogosítvány birtokában is betölthetőek, persze a megfelelő vezetési rutin, helyismeret és felelősségtudat mellett. Fontos tudnivaló továbbá, hogy ezek a munkák a szállításon kívül gyakran egyéb felelőségekkel is kiegészülnek.

Nem ritka például, hogy a munkáltatók áruszállító-raktárosokat keresnek, ahol is a mindennapi feladatoknak a raktárosi teendők is megkerülhetetlen részét képezik. Ez azt jelenti, hogy a munkakör betöltőire készletkezelési, anyagmozgatói és leltározási tevékenységek is hárulnak. Emellett pedig a szállítólevelek és fuvarokmányok kezelése, átadása és aláíratása, valamint a gépjármű állapotára való odafigyelés szintén alapvető felelősségük – akárcsak valamennyi fuvarozói állás esetében.

Mindezek mellett érdemes említést tennünk a futár állásokról is, amelyek akár az abszolút pályakezdők számára is elérhetőek lehetnek. Ezen belül is kifejezetten gyakoriak az ételfutár állások, de csomagfutárként is bőven adódhat lehetőség az elhelyezkedésre.

A feladatkör többnyire a rendelési címek teljesítéséből, a vevőkkel való kapcsolattartásból és a fizettetésből, készpénzkezelésből tevődik össze. Ezen tevékenységekhez általában B kategóriás jogosítványra, vezetési rutinra, pontosságra és jó kommunikációs képességekre van szükség. Az ételfutár állásoknál ezenkívül a saját gépjármű is az elvárások részét képezheti.

Összességében tehát elmondható, hogy a szállítás és fuvarozás álláskategóriája rendkívül színes, amelyek között a magasan és alacsonyabban képzett, tapasztalt és még pályakezdő álláskeresők is találhatnak az elképzeléseiknek megfelelő munkakört. Mindez pedig Füzesabonyban és környékén is megvalósítható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában