Postabontás

2024.09.01. 19:30

Telefon nincs, jöhet a játék - véli olvasónk

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Mi legyen az iskolások telefonjaival? - fogalmazódik meg sokakban a kérdés, az új szabályozás kapcsán. Nehezen érthető, hogy miért okoz gondot a megoldás sok helyen. A gyerekeim általános iskolájában a következő lesz a gyakorlat: a telefont, tabletet a zárható szekrénybe kell tenniük, amint beérkeznek az iskolába. Ezekben a szekrényekben tárolták eddig is a tornazsákjaikat, a rajzfelszerelésüket, stb. Most annyi a változás, hogy a telefon is ezek mellé kerül. A szekrények lakattal zárhatók, a használóján kívül tehát senki más nem férhet hozzá. Ha pedig a gyerek megszegi a szabályt, és a telefonját az iskolában külön engedélykérés nélkül használja, osztályfőnöki figyelmeztetésben részesül, majd a szankciók az iskolai szabályozásban foglaltak szerint fokozódnak. Miért nem tudják ezt minden iskolában így megoldani? A gyerekek számára egyértelmű, hogy mi a kötelességük, és könnyen eleget is tudnak tenni az elvárásnak. Kíváncsi vagyok, egy hónap múlva mik lesznek majd az új rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok. Szerintem az, hogy a gyerekek szünetekben ismét beszélgetnek, és játszanak egymással. Végre!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!