Postabontás

2024.08.07. 08:00

Sokat árt a műanyag csomagolás is – véli olvasónk

Egyetértek a Postabontásban megfogalmazottakkal: én is büntetném azokat, akiknek lenne rá lehetősége, de mégse gyűjtik szelektíven a hulladékot.

Wald Kata

Fotó: Matveev Aleksandr

A mi társasházi kukánk mellett például üveggyűjtő is található. Ennek ellenére mindig látom, hogy a kommunális szemétgyűjtőnkbe is kerülnek üres üvegek. Pedig nem kellene mást tenni, csak ezeket a pár méterrel odébb lévő szelektív gyűjtőbe dobni. Mégis - ezek szerint - vannak, akik erre se hajlandók. Ezen kívül az is bosszant, hogy a boltban lévő áruk nagy része is műanyagba van csomagolva. 

Gusztusos, igaz, de nem környezetbarát. 

Éppen ezért megörültem, amikor a minap azzal szembesültem, hogy a korábban műanyag tálcában árult darálthúst már tálca nélkül, csak a zacskóba téve kínálták. Rá is volt írva, hogy ez az új csomagolás a környezetvédelmet szolgálja. Sok ilyen változtatásra lenne még nagyon szükség. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!