Postabontás

2024.08.26. 20:14

Olvasónk szerint a bevásárlókocsi nem biztonságos

Wald Kata

Fotó: Vémi Zoltán

A bevásárlókocsi biztonságot jelenthet bizonyos esetekben a gyerekeknek, és segítséget a szülőnek, ha csemetéjét beülteti egy ilyen alkalmatosságba, olvashattuk a napokban a Postabontásban. A levélíró a következőképp fogalmaz: A gyermekek számára a bevásárlókocsiban való utazás gyakran az egyetlen megoldás arra, hogy a szülők biztonságban tudják őket egy zsúfolt környezetben, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség is tragédiához vezethet.

Ezzel én magam is egyetértek, viszont az ennek ellentmondó állítás is igaz, miszerint a bevásárlókocsiban való utazgatásban ott rejlik a balesetveszély. Mert ha például a gyerek egy óvatlan pillanatban feláll, kibillentheti a járművet az egyensúlyából, aminek a következményei beláthatatlanok, a testi épségére nézve. 

A Postabontásban megjelent levél írója reményét fejezi ki, hogy az áruházakban elérhetővé tesznek olyan bevásárlókocsikat, amelyek több kisgyermek szállítására is alkalmasak, vagy egyéb, alternatív eszközöket biztosítanak a szülők számára. Valóban, az óvodáskorúaknak megoldást jelenthet a bevásárlókocsi elé rögzített kisautó, amibe beleülhetnek. Ilyet látni is néhány helyen. Illetve azt se szabad elfelejteni, hogy a bevásárlókocsik fogantyújánál is van kifejezetten arra a célra kialakított lehetőség, hogy a gyerek helyet foglaljon. Ha valaki több gyerekkel megy bevásárolni, akkor a biztonságos megoldás elérése valóban komoly nehézség. Viszont ez nem jogosít fel senkit arra, hogy a kocsinak azon a részén utaztassa csemetéjét, ahová mások az élelmiszereket teszik. Ezt nem szabadna szerintem megengedni. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!