Postabontás

2024.08.02. 21:45

A locsolást a lakók is elvégezhetik - háborog olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Bencsik Adam

Olvasom a panaszt, hogy a Kassák Lajos utcában a facsemetéket nem locsolja a városüzemeltetés. Ebben az extrém hőségben vélhetően a kapacitással vannak problémák: nincs elég locsolóautó, nincs elég munkaerő, hogy a város minden pontjára eljussanak. És nem is kell elvárni szerintem, hogy ezért új embereket, új eszközöket vásároljanak. A mi társasházunk körül is vannak fák, virágok. És minden este van, aki kimegy és meglocsolja a növényeket. 

Ahogy a gondozásukat is a ház lakói végzik. Hiszen ez a mi lakókörnyezetünk, ha kinézünk az ablakon, mi gyönyörködhetünk a szép növények látványában. És teszünk is azért, hogy ez így legyen. Ha valahol az utcán azt látni, hogy a facsemeték locsolásra várnak, szerintem nem olyan nagy dolog egy vödörnyi vizet kivinni, és megöntözni a fácskákat. Azt gondolom amúgy, hogy a probléma inkább abban rejlik, hogy az idősek azok, akik észreveszik a szomjazó növényeket - idejük lenne, viszont nekik nem biztos, hogy van elég erejük az öntözéshez. A fiatalok pedig szerintem meg se látják a problémát - vagy ha igen, hiába van erejük a munkához, idejük, az nincs.  

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!