Postabontás

2024.07.31. 19:32

Nem vigyáznak a fák egészségére Pécsen – véli olvasónk

Wald Kata

Fotó: Gazdag Mihaly

A közelmúltban olvashattuk a Postabontásban, hogy a Kassák Lajos utcában a facsemeték száradásnak indultak, mert a locsolásukra nem fordít kellő figyelmet a városüzemeltetés. Sajnos a helyzet még mindig változatlan - a növények, amelyek tavasszal még gyönyörűen virágoztak, mostanra borzasztó állapotba kerültek. Tavaly még időről időre jöttek, és öntözték. Idén azonban ez a gondoskodás sajnos elmaradt. Nem értem, ha nem locsolják, és nem vigyáznak a fák egészségére, akkor miért ültetik? Azért, hogy a telepítéskor büszkélkedhessenek vele, hogy zöldül a város? De így nem zöldül! Éppen ellenkezőleg: elszomorító látvány nyújt az utcakép. 

A belvárosban több alkalommal láttam a locsolóautót az utóbbi napokban - a Széchenyi térnél, a Búza térnél. Ott nincs is gond a virágokkal, növényekkel - csodaszépek. A város más részeit se szabadna azonban figyelmen kívül hagyni. Pécs nem csak a belvárosból áll. Persze a turistáknak ott lehet megmutatni, hogy a város gondozott - de ez Pécs egészére igaz kellene, hogy legyen. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!