Postabontás

2024.07.10. 19:30

A meleg az utakon is növeli a veszélyt – figyelmeztet olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: DimaBerlin

Több fórumon sokan foglalkoznak ezekben a napokban azzal, hogy a kánikulai meleg milyen kockázatokkal jár az emberi szervezet számára. Igen, tényleg fokozottan fontos a megfelelő folyadékbevitel, hogy víz nélkül tömegközlekedéssel se induljunk hosszabb útra, hogy a legnagyobb forróság órában lehetőleg ne tartózkodjunk kint.

Nem láttam ugyanakkor olyan tartalmú felhívást, figyelmeztetést, ami az autóvezetőket figyelmeztetné a melegben megnövekedett kockázatokra, a fokozódó balesetveszélyre. A kánikulában csökken a koncentráció, lassul a reakció, és ezek a fejlemények nem kizárólag az idősebb autóvezetőket érintik hátrányosan. Esetükben persze kiemelten fontos, hogy tekintetbe vegyék a képességeket korlátozó hatásokat, ahogy a kezdő, gyakorlatlan vezetők úgyszintén.

Ebben az időszakban kiemelten fontos lenne, hogy a közlekedésben résztvevők magukra és másokra is egyaránt fokozottan figyeljenek a nagyobb biztonság, a balesetek elkerülése érdekében. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!