Postabontás

2024.06.27. 07:40

Régen még nyitottak voltak az iskolaudvarok - írja olvasónk

Tóth Viktória

A nyári szünet ideális időszak arra, hogy a gyerekek új dolgokat tanuljanak és fedezzenek fel. Részt vehetnek nyári táborokban, ahol különböző sportokat próbálhatnak ki, kézműveskedhetnek. A közösségi programok vagy helyi rendezvények lehetőséget adnak arra, hogy új barátságok szövődjenek, és tartalmas élményekkel gazdagodjanak.

Gyermekkoromban, úgy 35-40 évvel ezelőtt, az összes iskolaudvar és játszótér nyitott volt. Nem vették körbe kerítéssel az intézményeket. Ez többek között azért is volt jó, mert a szünidő alatt is volt elfoglaltságunk. Reggeli után egy üveg vízzel indultunk a közeli iskola pályájára, lehetett focizni, kosarazni, kidobózni vagy csak szaladgálni. A legtöbbször szülői felügyelet nélkül voltunk, csak mi, környékbeli gyerekek. 

Délre hazamentünk, ebéd után pedig vissza a pályára.

 A kimenő sötétedésig tartott. Vacsora, alvás, majd másnap kezdődött elölről. Emlékezetes nyarak voltak ezek, szinte az egész szünetet ott töltöttük. Hozzájárult a testi és szellemi fejlődésünkhöz, miközben tartalmas és emlékezetes élményekkel gazdagodtunk.

Az élelmes gyerekek ma is megoldják, átugranak az iskola kerítésén. De az mégis más, ha valaki legálisan tartózkodik a pályán. Milyen jó lenne, ha a gyerekek a nyári szünet idején is bemehetnének, és sportolhatnának ott.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!