Postabontás

2024.06.11. 08:00

Olvasói levél: a Nick udvar épülete szégyenfolt a város szívében

Több koncertnek is helyet adott a pécsi belváros a közelmúltban.

Wald Kata

A Széchenyi téren hallgatva a zenét nagyon felemás érzések kerítettek hatalmukba - amíg a színpadot néztem a közönség soraiból, nem volt bennem rossz érzés, hiszen a hátterében ott a dzsámi, a távolban a Mecsek-oldal látható. Ha azonban jobbra fordítottam a fejem, máris elillant a jókedvem, és visszacsöppentem a szomorú valóságba. A Nick udvarhoz tartozó épületek Széchenyi tér felőli homlokzatának állapota nem a városközponthoz méltó. Nem olyan régen már más is szóvá tette ugyanezeket a tapasztalatait a Postabontásban, és az általam látottak alapján csak csatlakozni tudok az észrevételhez. A történelmi belváros szívében lévő, ebből fakadóan Pécs talán legértékesebb ingatlanáról van szó, amely évek óta üresen, kihasználatlanul áll. Régebben lakások voltak itt, amelyek, gondolom lakhatatlan állapotban vannak. 

Nem értem, mi az akadálya annak, hogy ezeket felújítsa az önkormányzat?! Nem kerülhet megfizethetetlen nagyságrendű összegekbe egy lakásfelújítás! Szégyen, hogy ezeket a koszos, rossz állapotban lévő ablakokat kell látnia annak, aki a téren szemlélődve kicsit felemeli a fejét. És ahogy korábban olvasótársam is írta - az egyetlen szerencse, hogy a fák valamelyest eltakarják a látványt. De a szégyen ettől nem kisebb! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!